Forsiden For ungdom Spørsmål og svar
Spørsmål og svar

Clenbuterol

E-post Skriv ut PDF
blue-question-markHei. Jeg har begynt på clenbuterol for å slanke meg. Jeg er 170 og veier 68-67. veide 70 før jeg begynte. Første gang jeg tok en tabelett så ble jeg veldig varm og svimmel. Jeg så ingenting og hørselen min ble dårligere. Men det varte bare i 1 min. Dagen etter tok jeg en ny tabelett å merket ingenting. Nå har jeg gått på det i 3 uker uten noe problem. Idag skulle jeg ta negler hos en dame. Hadde kun spist en yogurt. Når jeg satt der ble jeg veldig kvalm og følte jeg måtte spy. Plutselig ble jeg svimmel og måtte ut å ta luft. Alt gikk rundt. Så satt jeg meg ned i 1 min og ble bedre. Det skjedde 3 ganger og jeg var utrolig dårlig. Jeg måtte bare gå der ifra. Gikk hjem å spiste og nå er jeg mye bedre. Går på diett og spiser ikke like mye som jeg pleier å gjøre. Tror dere dette er pga clen eller at jeg ikke har spist så mye disse dagenè``ukene?
Kvinne, 18 år fra Hordaland
Les mer …
 

Aldersgrense ved alkoholkjøp i Tyskland

E-post Skriv ut PDF
vinflaske og -glassHei! Skal til Tyskland nå i sommerferien, og da lurer jeg på hva som er aldersgrensen for alkohol der.
Kvinne, 17 år fra Oppland
Les mer …
 

Uklart syn etter for mye sprit

E-post Skriv ut PDF
whiskey-13Hei, jeg var på hove i år..... På mandag drakk jeg så mye sprit at jeg ikke husker noen ting (vet bare at jeg lå på syke sengen og kastet opp i flere timer). Jeg drakk i to dager etterpå, men jeg ble ikke så veldig full. Uansett så drakk jeg ikke i går eller i dag og begge dagene har synet mitt vært helt uklart. Jeg strever med å lese og se ting helt klart. Jeg sov veldig lite i fire døgn, men i natt sov jeg 11 timer, men synet er fremdeles uklart. Er dette noe som kommer til å vare over lengre tid? Håper dere kan hjelpe meg. Hilsen redd jente på 16.
Kvinne, 16 år 
Les mer …
 

Kåt av amfetamin?

E-post Skriv ut PDF
amfetaminHei:)) Jeg lurte på om man blir kåt av amfetamin? Fordi jeg blir egentlig veldig skjeldent kåt, selv om jeg har så lyst til å ha sex med kjæresten min, men jeg blir liksom ikke ofte kåt og når jeg er det så går det over og jeg får ikke den orgasmen jeg lengter etter.. Før så var jeg mye kåt og ble sykt fort kåt det var vel fra rundt jeg var 11-12 til jeg ble 14-15. Hvorfor er det sånt? Og det har ingenting med kjæresten min å gjøre fordi jeg elsker han og det er han jeg vil ha! Er det unormalt? Så derfor lurte jeg på om jeg kan bli kåt av amfetamin ?
Kvinne, 18 år fra Hedmark
Les mer …
 

Ruskontrakter og alkohol

E-post Skriv ut PDF
blue-question-markHeisann. Det er sannelig ikke lett å finne informasjon om hva som er prinsippene for utforming av ruskontrakter. Er det så å forstå at ruskontrakter har en generalklausul mot kun det som er definert som narkotika, eller er alkoholbruk også alltid en del av en ruskontrakt?
, 28 år fra Oslo
Les mer …
 

Barnevernet og narkotesting

E-post Skriv ut PDF

blue-question-markHei! Jeg ble for 3 uker siden tatt av politiet for noe. Det er ikke veldig alvorlig, men i en slik grad at barnevernet blir kontaktet. Skal derfor sannsynligvis i møte med barnevernet ol. Det jeg ble tatt for har ikke på noen måte noe med rusmidler å gjøre. Men kan det allikevel hende at de krever testing av for eksempel hår eller blod for å se om jeg har inntatt noe rusmidler. Har aldri vært i kontakt med politiet eller barnevernet før. Hvor mange dager skulle det eventuelt ta før noe slikt skulle gå bort fra håret mitt?
Mann, 16 år fra Østfold
Les mer …
 

Jeg har prøvd kokain

E-post Skriv ut PDF
kokainHei! For noen måneder siden så fikk jeg tilbud om jeg ville ha kokain. Jeg var ganske langt nede og nølte ikke med å ta det imot. Det fikk meg til å føle meg som om jeg var best i alt, jeg ble mer utadvendt og alt var egentlig helt topp. Neste dag gjorde det så vondt i nesa og alle muskler i kroppen. Dagen etter det igjen startet jeg å blø neseblod. Oppførselen min endret seg HELT. Jeg ble fortere sur, redd osv. Neste helg så prøvde jeg igjen, men da litt mer. Etter det så har jeg ikke tatt det. Men kroppen min har det suget etter rusen. Jeg tar snus for å dempe angsten og nervøsiteten jeg har fått etter jeg prøvde kokain. Jeg kjenner kroppen min vil ha mer, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg vil ha mer.
Kvinne, 16 år fra Akershus
Les mer …
 

Urinkontrakt

E-post Skriv ut PDF
paragraf litenHei! Jeg går på en ungdomskontrakt som er over i september. Jeg har da en prøvetid på 1 år i tillegg etter kontrakten er over. Har hittil gått på faste prøver hver uke siden i fjor. Den siste måneden har det bare vært annenhver uke. Begynte i dag med stikkprøver som skal tas ved tilfeldig eller ved mistanke. Min far er også innvolvert i denne kontrakten, så han kan gi beskjed til politi om han synes en prøve er på plass. Det jeg lurer på er om de kan fortsette å ta stikkprøver etter kontrakten er avsluttet? Kan de kreve stikkprøve uten å ha en grunn f.eks. eller om de får en grunn til å be om det? Enten ved tilfeldighet eller hvis noen andre som har vært involvert i kontrakten gir beskjed til politi e.l.? Ser jo selvsagt at de kan be om en prøve om jeg skulle bli stoppet og mistenkt for å være i ruset tilstand. Men nå mener jeg bare i forhold til prøveperioden.
                               Mann 19 år
Les mer …
 

Hasj/Piller

E-post Skriv ut PDF
hasj Hei! Kompisen min har begynt å røyke (hasj) uvanlig mye igjen, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre? Jeg vil fortsatt være  venn med han, men om han fortsetter med det vet jeg ikke om jeg lenger kan være venn med han. Personligheten hans er  blitt endret og jeg merker at mange andre kompisser av meg som omgås han og andre venner som røyker, også begynner.  Jeg er redd for at det skal skje meg, selvom jeg vet at jeg aldri skal røyke. Hva skal jeg gjøre? Vet ikke helt hvordan  spørsmålet heller kommer fram
 Mann, 18 år fra Vestfold

 

Les mer …
 

Bekymret søster

E-post Skriv ut PDF
blue hillsNår jeg var 15-16 år hadde jeg et rusproblem.jeg Ruste meg hver dag på hasj,piller og (amfetamin i ny å ne).nå har broren min ruset seg ofte. Han røyker hver dag,tar amfetamin ofte og ecstasy i ny å ne. Jeg er bekymret for at han skal gå den veien jeg nesten gikk. Har jeg grunn til å bekymret meg? Jeg er der for han ,men det er ikke alt en søster kan gjøre. Han ser dette på som bare moroskyld ..leve-livet-aktig-oppførsel. Han har også gjort kriminelle handlinger. Håper på godt svar.
Kvinne, 17 år fra Møre og Romsdal
Les mer …
 


Side 8 av 183
RUStlf-logo RUStelefonen på Facebook

Anonym spørretjeneste

split_banner3

Søk i våre artikler

Information in english

info_english