Forsiden For ungdom Spørsmål og svar
Spørsmål og svar

Sinneproblem i fylla

E-post Skriv ut PDF

alkohol bildeHei. Jeg har siden høsten 2011 slitt med voldsomt sinne når jeg blir for full. Det varierer veldig, og kan gå lang tid mellom hver gang jeg blir sånn, sist det skjedde var høsten 2013 før det igjen skjedde nå i Mars. Jeg drikker ganske ofte, så og si hver helg, men blir ikke like full hver gang. Det virker som at det er pga sprit det oppstår, men jeg kan fint drikke sprit uten at det skjer også.. Jeg husker aldri selv at jeg har vært sint, men får det forklart dagen derpå, noe som gjør at jeg opplever angst for hva jeg kan ha sagt og gjort. Det virker som om det er en eller annen trigger som utløser det, men som jeg aldri sier til noen eller vet selv hva er. Når dette oppstår får jeg en slags blackout og alt er svart i den perioden jeg er sint.. Jeg blir veldig sint og lar det gå utover mine nærmeste, spesielt min beste venninne. Jeg mener tydeligvis da at alt er hennes skyld, og kjefter hun gul og blå for ting jeg finner opp selv. Jeg er redd det skal ødelegge vårt vennskap, da hun mest sannsynlig vil bli drittlei hvis det fortsetter. Jeg aner rett og slett ikke hva som kan være årsaken til dette, og ville blitt glad om dere kunne kommet med tips til at det kan forbedre seg.. 

Kvinne, 20 år fra

Les mer …
 

Festbruk av rus

E-post Skriv ut PDF

articlesHei, jeg har en skoleoppgave som handler om festbruk av rusmidler og syntes det er vanskelig å finne noen gode kilder som sier noe om skadevirkningen? Spørsmålet blir derfor om dere vet om noen gode kilder og om dere kanskje kunne skrevet litt om det her. Vi snakker spesielt om hasj, amfetamin og kokain.
Kvinne, 17 år fra Buskerud

Les mer …
 

Spørsmål om narkotika

E-post Skriv ut PDF
articles1. Hva defineres som narkostiske midler? 2. Hvordan de brukes?, hvilke virkning de har og hvordan de lages dette? 3. Hvor stor er omsetning av narkotiske stoffer i Norge? Hva selges det mest av? Hvor mange er det i Norge som er narkomane? 4. Hva sier norsk lov om Narkotika?
Mann, 16 år fra Buskerud
Les mer …
 

Hvordan forebygge rusmisbruk?

E-post Skriv ut PDF
blue-question-markhei jeg er 18 år gammel jente, jeg lurer på hvordan kan jeg forebygge rusmisbruk for meg selv?
Kvinne, 18 år fra Østfold
Les mer …
 

Alkoholpriser og alkoholøkonomi.

E-post Skriv ut PDF
olflaske2Hei. Eg lurer på pris på alkohol i Norge? Eller alkohol økonomi.
Mann, 15 år fra Hordaland

 

Les mer …
 

Klonazepam

E-post Skriv ut PDF

urinprøveJeg tok over 7 - 15 stk, 2 mg rivotril en torsdag kveld, og en rivotril 2mg morgenen etter. Jeg tok en urin tirsdag 12 dager etter det store inntaket. Hva er sannsynligheten for at det har slått ut på denne urin prøven?
Kvinne, 20 år fra Buskerud

Les mer …
 

Er det lov å bestille Modafinil (legemiddel) via Internett?

E-post Skriv ut PDF
Er det lov å bestille modafinil, på nettet, til Norge?
Mann, 18 år fra Akershus
Les mer …
 

Forskjell på rus?

E-post Skriv ut PDF

promillesymbol litenEr det noen forskjell på å drikke øl, vin eller sprit? I forhold til rus og helse årsaker til ungdom.
Mann, 17 år fra Sør-Trøndelag

Les mer …
 

alkohol

E-post Skriv ut PDF
Jeg og en venninne fikk en kamerat av oss til å kjøpe drikke til oss.. så ble han og den ene venninnen min tatt mens jeg stod litt lengre vekk. Hvordan konsekvenser kan vi få for det? Kan vi bli innkalt til politiet? jeg tok ikke på posen eller gjorde noe. men han har navnet mitt. hva kan skje med meg ?
Kvinne, 15 år fra Aust-Agder
Les mer …
 

Angst

E-post Skriv ut PDF
Hei. Sist søndag gjorde jeg noe veldig dumt. Jeg og en venninne satt og drakk vin. Etter hvert ble vi veldig fulle og tok en tur ut på byen. Det dumme er at vi fant ut av at vi skulle prøve kokain. Så dette tok vi resten av kvelden og helt til mandag morning. Etter som timene gikk begynte jeg å få skikkelig angst. Jeg angret sterkt på dette og fikk helt panikk. Holdt meg hjemme hele mandagen og sov ut. Tirsdag (igår) våknet jeg til en ny dag, men angsten var like ille. Gikk i hele går og var engstelig for dette. I dag våknet jeg med samme angsten. Nå er jeg redd for at dette skal vedvare. Er det normalt at man får angst dagene etter man har prøvd kokain? Tror du/dere at dette vil gå over igjen? Jeg kan legge til det at jeg over lang tid har gått til terapeut og tar antidepressive medisiner hver dag. Dette har hjulpet meg veldig, men nå er jeg redd for at kokainen ødela alt. Håper jeg blir normal igjen.
Kvinne, 25 år fra Oslo
Les mer …
 


Side 8 av 176
RUStlf-logo RUStelefonen på Facebook

Anonym spørretjeneste

split_banner3

Søk i våre artikler

Information in english

info_english