Forsiden For ungdom Spørsmål og svar
Spørsmål og svar

Hasj/Piller

E-post Skriv ut PDF
hasj Hei! Kompisen min har begynt å røyke (hasj) uvanlig mye igjen, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre? Jeg vil fortsatt være  venn med han, men om han fortsetter med det vet jeg ikke om jeg lenger kan være venn med han. Personligheten hans er  blitt endret og jeg merker at mange andre kompisser av meg som omgås han og andre venner som røyker, også begynner.  Jeg er redd for at det skal skje meg, selvom jeg vet at jeg aldri skal røyke. Hva skal jeg gjøre? Vet ikke helt hvordan  spørsmålet heller kommer fram
 Mann, 18 år fra Vestfold

 

Les mer …
 

Bekymret søster

E-post Skriv ut PDF
blue hillsNår jeg var 15-16 år hadde jeg et rusproblem.jeg Ruste meg hver dag på hasj,piller og (amfetamin i ny å ne).nå har broren min ruset seg ofte. Han røyker hver dag,tar amfetamin ofte og ecstasy i ny å ne. Jeg er bekymret for at han skal gå den veien jeg nesten gikk. Har jeg grunn til å bekymret meg? Jeg er der for han ,men det er ikke alt en søster kan gjøre. Han ser dette på som bare moroskyld ..leve-livet-aktig-oppførsel. Han har også gjort kriminelle handlinger. Håper på godt svar.
Kvinne, 17 år fra Møre og Romsdal
Les mer …
 

Har jeg ett problem?

E-post Skriv ut PDF
kokainHei. Jeg er en jente på 20 år, som rett og slett ikke klarer helt å skjønne hva jeg skal gjøre. I 1 år har jeg brukt stoff, som kokain og speed jevnlig flere ganger i mnd. Det har aldri gått over til noe jeg gjør i hverdager, men helger. Ofte fredag og lørdag. Jeg har merket at i løpet av dette året siden jeg prøvde første gang, så har psyken min og det fysiske bare blitt verre og verre. Jeg har prøvd å snakke med venner og familie, men jeg tror ikke helt de skjønner alvoret i dette. Jeg ser meg selv falle, og jeg vet at det enda ikke er forsent. Jeg kan enda komme meg ut av dette, og det er det jeg ønsker nå. Jeg er sliten, jeg er sliten av å se meg selv mislykkes for hver dag. Jeg klarte ikke bestå skolen pga rus, og jeg sluttet i jobben pga rus... Jeg vil ha hjelp, men jeg vet ikke hvordan. Og jeg trenger det snarest... Legen min er ikke ett alternativ engang, for jeg kommer ikke overens med han. Takk for hjelp..
Kvinne, 20 år fra Troms
Les mer …
 

Pillemisbruk

E-post Skriv ut PDF
Hei. Jeg er en 20, snart 21 år gammel gutt som tror jeg sliter med pillemisbruk. Det gjelder spesielt sentralstilulerende midler som xanax og diazepam, men også opiater som tramadol, oxycontin og andre smertestillende har jeg brukt for å oppnå eufori. Jeg er på reise i mindre utviklete deler av verden så alt blir solgt over disken her, noe som gjør fristelsen sterkere og pillene vanskeligere å holde seg unna. Jeg tar også store mengder enn hva en lege ville anbefalt til syke mennesker, spesielt når det gjelder valium og xanax ettersom en overdose nærmest er umulig. Jeg har slitt med angst og uro hjemme når jeg studerte i Bergen, men det har jeg aldri fortalt noen. Mitt opphold i U-land fortsetter de neste 8 månedene og jeg vil ikke komme hjem som et vrak. Hva kan jeg gjøre for å lette på suget etter pillene, og hvordan kan jeg endre tankesettet mitt som tilsier at jeg trenger rusen, noe som jeg egentlig ikke gjør? Hilsen reiseglad gutt
Mann, 20 år fra Hordaland
Les mer …
 

Ritalin misbruk, farlig?

E-post Skriv ut PDF
Hei, jeg hadde en operasjon i benet mitt på mandag. Og når jeg kom hjem etter operasjonen var jeg utrolig sliten og ingen energi etter narkose og morfin jeg hadde fått på sykehuset. Så da lå jeg på soffaen og bare vrei meg i smerter, kroppen min var helt utslitt og ville bare sove, øyelukkene mine var kjempe tunge og hodet mitt var tomt .. Men foten min var så utrolig vond og den bare holdt meg våken og der var helt forferdelig og ligge der og bare ville sove samtidig som man ble holdt våken av smerter, jeg ble skikkelig kvalm og dårlig av dette! Det var helt grusomt og kan ikke beskrives.. Så da tok jeg og sniffa 90 mg Ritalin for å se om det kunne holde meg våken og det gjor det!! Så etter noen timer begynte det samme å skje igjen .. Så da tok jeg enda 90 mg og sniffa og jeg ble våken igjen.. Samtidig som jeg fikk heftig hjertebank, hodepine, begynte å svette myye, sjelvinger og ufrivillige muskelbevegelser.. Og jeg sov ikke et sekund den natten, jeg fikk sove fra 8 om morgene til 10 ellerno. Og hadde fremdeles noen av de plagene men de gikk litt mer over litt ut på dagen men så fikk jeg veldig muskel smerter mest oppe ved bringa,bryst og skulder området.. Etter hvertbleder ganske ille så jeg fikk ikke puste så godt, så da fikk jeg et angstanfall.. Og nå tar jeg Ritalin når jeg føler jeg trenger det og vil ha mer og mer hele tiden.. Hva bør jeg gjøre? Jeg vil ikke fortelle legen min dette.. Også lurte jeg på om hva som er farligst av Ritalin og amfetamin?
Kvinne, 18 år fra Hedmark
Les mer …
 

Hva feiler det bror? Hva ruser han seg på?

E-post Skriv ut PDF
blue-question-markHei!:) jeg har er spørsmål som jeg og mamma lurer utrolig mye på og bruker masse tid på å tenke på det.. Broren min blir 20 i år og han har et rus problem, det vet vi. Men det vi ikke vet er om hvor ille det er for han og hvor langt han har kommet.. Så jeg kommer til å beskrive han litt her og fortelle litt om han samtidig. I slutten av 2012 begynte jeg sakte men sikkert med selvmedisinering med hasj grunnen av tidligere hendelser jeg sliter med, jeg ble seksuelt misbrukt av min stefar og fikk fortalt det til min psykolog kort tid før jeg begynte med selvmedisinering, psykologen min og jeg ble så enige om å snakke med mamma om dette hun kastet han ut raskt etter. Det er så mye andre ting jeg også kunne fortalt dette men da blir jeg aldri ferdig.. Men poenget jeg begynte å røyke hasj for å slappe av i nervene, og dette ble verre til slutt måtte jeg røyke hasj etter alt jeg sku gjøre, sove, se på film, møte mennesker, spise, osv. Alle pengene mine gikk til dette..
Les mer …
 

Konsekvenser for pappa

E-post Skriv ut PDF
blue-question-markHei. Pappa er en alkoholiker. Mamma og pappa har en avtale om at jeg og mine søsken skal være til han annenhver helg og i noen ferier. Men som vanlig bryter/ ødelegger pappa denne avtalen. Og da har han ikke rett på å ha oss mer. Mamma har lest i en bok at- hvorfor kan ikke alkoholikeren ta konsekvensene av det han gjør. Men det blir noen konsekvenser på oss også, vi får ikke møte familien på pappa sin side av familien. Jeg har ikke et nært forhold til min far, for han har gjort så mye forferdelig mot meg før så han har jeg nesten ikke snakket med på 3-4 månender. Så hva skal jeg gjøre??
Kvinne, 17 år fra Nord-Trøndelag
Les mer …
 

Meg eller weed

E-post Skriv ut PDF
cannabisJeg er sammen med en fyr som røyker weed og jeg har sagt til han at jeg ikke godtar det og hater det, men han bryr seg ikke om det jeg mener. Jeg vil ikke være sammen med en som driver med noe sånt, så er det feil av meg og sette det på spissen og gi han valget "meg eller weeden"?
Kvinne, 16 år
Les mer …
 

Hva er virkningen av "hasj"?

E-post Skriv ut PDF
cannabisJeg lurer på va virkningen av hasj er?
Mann, 13 år fra Hedmark
Les mer …
 

Rusproblemer i andre land?

E-post Skriv ut PDF
articlesMe lurar på korleis rusproblematikken er for ungdom i andre land? Kor mange?
Kvinne, 13 år fra Hordaland
Les mer …
 


Side 8 av 182
RUStlf-logo RUStelefonen på Facebook

Anonym spørretjeneste

split_banner3

Søk i våre artikler

Information in english

info_english