Forsiden For ungdom Spørsmål og svar
Spørsmål og svar

Cannabis

E-post Skriv ut PDF
Hei! Jeg bare lurer på hva som er så spesielt farlig med at hasj og marijuana blir i kroppen mye lengre enn alkohol. Mamma argumenterer alltid med det når vi snakker om det fordi hun ikke liker at jeg røyker litt nå og da.
Kvinne, 22 år fra Telemark
Les mer …
 

Lærlingoppgave

E-post Skriv ut PDF

blue-question-markHei. Jeg er lærling på barne- og ungdomsarbeiderfaget Vg 3 og har en oppgave som lyder sånn: Bruk teori og beskriv hvilke rusmidler som finnes og drøft hvilke som er mest skadelig. Reflekter rundt holdningene samfunnet har til bruk av ulike rusmidler og tobakk og drøft hvilken betydning det kan ha for de unges forhold til dette. Beskriv ulike tiltak som kan forebygge bruk av rusmidler og tobakk. Dere trenger ikke og hjelpe meg med alt. Men jeg trenger hjelp til litt svar.
Kvinne, 18 år fra Hordaland

Les mer …
 

Alkoholmissbruk

E-post Skriv ut PDF

blue-question-markHva ligger i definisjonen alkoholmisbruk og et rusmisbruk?
Kvinne, 45 år fra Hordaland

Les mer …
 

Hasjbruken i Ålesund

E-post Skriv ut PDF

cannabis.jpg - 8.23 KbHei vi lurer på om dere kan fortelle oss om hasjbruken i Ålesund? Vi har et skoleprosjekt derfor lurer vi.
Mann, 15 år fra Møre og Romsdal

Les mer …
 

Hasj

E-post Skriv ut PDF

cannabisVi har et prosjekt på skolen om hasj, og jeg lurte på hvilken aldersgruppe bruker hasj mest?
, år fra

Les mer …
 

hva er egentlig death loop og ego death?

E-post Skriv ut PDF


blue-question-markHei, jeg er en mann på 20 år. Her om dagen hadde jeg den skumleste opplevelsen noen sinne. Jeg og en kamerat tok sopp av typen Thai sopp. Det er en sterk psychedelic sopp som kan gi sterke hallusinasjoner. Jeg hadde spist det en gang før og det gikk bra. Den gangen spiste jeg og en kompis 2.3 gr hver av tørket thai sopp. Ingen ting gikk galt og ingen ting ble skummelt. Her om dagen skulle vi prøve igjen, og det har gått lang tid mellom første gangen og nå. Vi tok 2.6 gr hver denne gangen. Vi gikk ut et sted privat og bare koste oss i naturen, etter det gikk vi hjem og hørte på musikk og spiste masse mat. Men så la jeg meg på en sakosekk og begynte å høre på musikken. Musikken ble sterkere og sterkere, jeg hadde lukkede øyne men jeg kunne "se" musikken. Det var helt sprøtt! Dette oppslukte meg helt og jeg lå kanskje en time på sakosekken uten å røre på meg. Det føltes ut som en evighet, og jeg kom inn i en dyp transe. Det hørtes ut som om jeg var på konsert og musikken var krystallklar og som sagt kunne jeg "se" musikken med øynene lukket. Det var som en slags bergodalbane med farger og effekter. Plutselig kjenner jeg smerter i kroppen og jeg kjenner et stort trykk i hodet. Jeg viste ikke lenger hvordan kroppen min lå! Jeg husket fra et program om

Les mer …
 

Cannabis sak

E-post Skriv ut PDF
paragraf litenHei. jeg lurte på om det mulig og lovmessig lov til og pålegge noen en straffereaksjon *av politiet* (hovedsaklig bot) ved funn av thc/metabolitter i blod/urin visst man ikke har bevis for når man inntok stoffet? eksempelvis, funn av liten pose med cannabis i et hus hvor de involverte ikke innrømmer at det er noen sin og ingen har røykt noe den dagen. Politiet ber da om urinprøve på stedet der ingen klarer og tisse, politet forlater stedet med posen. noen dager senere (6 dager ca) er det avhør og ny pisse prøve, hvor man tester positiv av funn av stoffene i enten urin/blod. er dette bevis nok for og pålegge en straffereaksjon *bot*, når det ikke er mulig og stadfeste når man inntok stoffet? for det kunne jo hvert uken før/dager etter, dager før de fant posen? takk
, 21 år fra Oslo
Les mer …
 

extasy

E-post Skriv ut PDF
ecstasy litenHva er youtube knips (extasy) ? Skulle vist være ett av de (om ikke de) heftigste knipsa man kunne få tak i. Men finnet ingenting på nettet om det. Vet ikke hvordan de ser ut enda heller, da han ikke får dem før neste uke.
Mann, 24 år fra Buskerud
Les mer …
 

Rusbehandling

E-post Skriv ut PDF

blue-question-markHei, Jeg har et spørsmål ang. en gutt jeg bor med i kollektiv. Han bruker rusmidler i form av ametamin, alkohol, rivotril, hasj, ecstacy, syre, osv daglig. Han går regelmessig til samtaler hos PUT for dette i tillegg til andre psykiske problemer. Rusbruket hans har ikke blitt bedre etter at han ble henvist til PUT, og han har heller ikke vært på avrusning. Han sier at han er ærlig med psykologen og at han får riktig behandling. Jeg er derimot bekymret for at han lyver til psykologen når det kommer til rusbruket hans, og at det er derfor det ikke blir gjort mer i forhold til dette. Mitt spørsmål er: Er dette en vanlig måte å behandle unge rusmisbrukere på? Er det ikke vanlig å bli lagt inn til avrusning eller lignende? Jeg synes det er vanskelig å forholde meg til han i kollektivet. Er det noe jeg kan gjøre for å hjelpe han?
Kvinne, 23 år fra Sør-Trøndelag

Les mer …
 

Kyssesyke og alkohol (Mononukleose og etanol)

E-post Skriv ut PDF
Hei. Jeg har vært verdens største idiot i natt. Jeg inntok større mengder alkohol og har kyssesyken. Det er 2 uker siden jeg fikk diagnosen og fikk streptokokkhals. Jeg fikk vite av legen at jeg skulle holde meg unna trening og hardere arbeid. Leste på en ganske troverdig side at man kan oppta normal hverdag etter 2 uker, utenom trenimg og slag. Men hodet mitt klarte ikke legge sammen to og to. Jeg lurer på hva skadene kan bli, syptomer jeg skal se etter og hva jeg må gjøre. Svar forrtest mulig om det er mulig. Takk på forhånd.
Mann, 18 år fra Oppland
Les mer …
 


Side 8 av 191
RUStlf-logo RUStelefonen på Facebook

Anonym spørretjeneste

split_banner3

Søk i våre artikler

Information in english

info_english