Forsiden For ungdom Spørsmål og svar
Spørsmål og svar

Hvit fluesopp

E-post Skriv ut PDF
rustlf-logo 75x67Kan hvit fluesopp spores i kroppen etter inntak, og vises det på eventuelle blodprøver?
Kvinne, 20 år fra Telemark
Les mer …
 

sovemedisiner, alkohol, blåvalium osv

E-post Skriv ut PDF
tabletter hviteHei! Jeg har gjort noe veldig dumt igjen. Sliter skikkelig psykisk for tiden, og eneste utveien da var dessverre å ta 13 sovemedisiner (stilnoct, 10 mg), 7 blåvalium og drukket 5-6 øl. Hva anbefaler dere at jeg gjør, foruten om legevakt, innleggelse generelt osv..
Kvinne, 22 år fra Hedmark
Les mer …
 

Kan legen se om jeg har røyket?

E-post Skriv ut PDF
utropstegnHar røyket 3-4 røyk daglig i overkant av 1 måned, kan legen se dette med noen ulike tester om jeg er forkjølet? Vil dette bli opplyst om til foreldrene mine?
Mann, 17 år fra Akershus
Les mer …
 

Overdose av paracetamol

E-post Skriv ut PDF
rustlf-logo 75x67Er det skadelig å ta 10 500mg's tabletter av paracet på en gang? Er det da nødvendig med ventrikkelskylling og evnt. hvor tidlig etter inntak?
Kvinne, 16 år fra Sør-Trøndelag
Les mer …
 

Overdose på amfetamin?

E-post Skriv ut PDF

amfetaminHei. Jeg har i lang tid tenkt tilbake på hva som skjedde en kveld for nærmere halvannet år siden. Jeg klarer fortsatt ikke sette helt fingeren på hva det var som egentlig skjedde, men jeg sitter jo her idag så det gikk heldigvis bra sånn sett.. Jeg er nykter nå, og har vært det i 9 mnd som også er mye grunnet det som skjedde for halvannet år siden. Det var en helg, hvor jeg og to venninner av meg hadde kjøpt et par gram med amfetamin og vi kjørte på med liner etter liner. Vi tok ingen pauser, bare fortsatte og snorte etter hvert 10 minutt som gikk. I løpet av denne perioden hadde jeg brukt amfetamin i nesten 5 mnd, gått i psykoser og det ene og det andre så jeg var fullt klar over hva som kunne skje og hva jeg utsatte meg selv for - men likevel regnet jeg ikke med at det kunne gå så forferdelig galt. Vi var våkne fra torsdag til lørdag, og på lørdagen skjønte jeg fort at kroppen min ikke orket mer så jeg tok et par piller med valium i håp om og få sove. Slik gikk det ikke. Da jeg gikk for og legge meg, merket jeg med en gang at noe var gærent. Jeg merket at jeg begynte og skjelve, hadde vanskeligheter med og puste og var helt dehydrert. Noe som heller ikke var så rart i og med at jeg ikke hadde spist noe på nesten en uke. Jeg gikk på badet for og hente meg mitt sikkert tredje glass med vann, og da måtte jeg spy. Jeg skrek av smerte i det spyet kom.

Les mer …
 

Konfrontere far med alkoholproblemer

E-post Skriv ut PDF
Hei! Mitt spørsmål omhandler rett og slett om hvordan jeg best kan konfrontere min far som har alkoholproblemer. Venner og familie sier at jeg burde stille ultimatum og si at jeg ikke kommer på besøk til han mer og kutter kontakt dersom han ikke skaffer hjelp eller skjerper seg. Jeg vil jo egentlig det, men synes det er skummelt å skulle gjøre det, i tilfelle han blir enda verre. Da vil jeg jo sitte igjen med den verste samvittigheten. Jeg bor ganske langt unna han, og er på besøk kanskje 6 ganger i året. Han drikker aldri når jeg er på besøk, ikke siden jeg sa ifra da jeg var 13-14. Vi snakker på telefon/melding en-to ganger på 14 dager. Selv om jeg føler at han har ødelagt veldig mye for meg opp gjennom årene føler jeg samtidig at jeg har gitt opp litt. Det som holder meg igjen fra å gi opp er at han bor med bestemor, altså sin mor. Hun er 82 år og sliten, men han drikker flere ganger i uka og snakker veldig stygt til henne og bråker. Hun sier han aldri har gjort henne noe fysisk. Innimellom ringer hun meg og gråter og det setter jo sitt preg på meg. Jeg sier at hun må kaste han ut, han burde leve alene. Hun sier seg enig, men det skjer liksom aldri, jeg tror at hun synes det er litt greit å ha han der også fordi han hjelper med praktiske ting.
Les mer …
 

Jeg tror faren min har et problem..

E-post Skriv ut PDF

benzodiazepinerHei! Jeg har en far som for mange år tilbake (før min tid) hadde et alvorlig alkoholmisbruk og var innlagt på avrusning flere ganger. Han har aldri snakket åpent om alkoholismen og benekter det hver gang det blir tatt opp. Dette har jeg fått høre av profesjonelle er et faretegn. Jeg har aldri i mitt liv sett eller hørt ham drikke eller luktet alkohol av ham... Så, til spørsmålet mitt... Jeg var på kontoret hans for en ukes tid siden, og kikket igjennom gamle ting. Fant en sigarboks og tenkte å kikke oppi... Fant et brett med valium 5mg. Det var tatt to piller av brettet, og når jeg kom tilbake i dag og tok en titt der (ble veldig bekymret), fant jeg ut at det var tatt ytterligere 5 piller siden sist jeg sjekket.... Burde jeg være bekymret? Pillene var altså gjemt på et sted jeg aldri kikker ellers, og jeg er klar over at de er veldig vanedannende og ikke bør brukes over lengre perioder... Er det ikke litt dumt at en alkoholiker får skrevet ut valium?... Hvordan skal jeg gå frem her, og hva anbefaler dere at jeg gjør? Tusen takk for svar... Hilsen bekymret datter...
Kvinne, 18 år fra Vestfold

Les mer …
 

intervju

E-post Skriv ut PDF
blue-question-markHei! Jeg er en 17 år gammel jente fra sandvika videregående. Jeg skal i nærmeste fremtid ha et film prosjekt på skolen som skal omhandle rusmidler. Jeg skal lage en dokumentar på omtrent 5 minutter hvor jeg veldig gjerne ønsker å intervjue en profesjonell rus-ekspert, eller en tidligere rusmisbruker. Det er selvsagt valgfritt om du ønsker å bli filmet eller ikke, men må i hvertfall ta opp stemmen. Håper noen er villige til å stille opp, hadde vært topp! :)
Kvinne, 17 år fra Akershus
Les mer …
 

Alkohol

E-post Skriv ut PDF
blue-question-markHallo! Jeg har en nesten full flaske med Vikingfjord (vodka) 40% i leiligheten min, som jeg nå snart har tenkt å drikke hele, skal seffølgelig ikke drikke det rent, blander det litt ut med noe som heter capri-sonne ( læskedrikk) . Itilegg tar jeg en DOSE med antipsykotisk medikament (Abilify ) ... om jeg skulle gjennomføre dette med å drikke nesten en full flaske vodka 40% med litt utblanding.. , og en dose Abilify nå i natt, vil det vere farlig for meg ? :/ litt info: er 1.73 høy og veier 69 kilo...
Kvinne, 22 år fra Møre og Romsdal
Les mer …
 

Vallergan, Cipralex og alkohol

E-post Skriv ut PDF

olflaske2Hei. Jeg sliter med tunge depresjoner og mye angst, er alkoholiker og bruker i tilegg vallergan. Spørsmålet mitt er hvilke faremomenter det å blande 10mg vallergan, 5mg cipralex og 8-9 øl hver kveld har? Jeg har fått forskrevet tablettene av leger som er klar over mitt problem, men jeg er likevel bekymret. Hva kan skje om jeg tar mer enn forskrevet og drikker annet en øl?
Kvinne, 19 år fra Buskerud

 

Les mer …
 


Side 8 av 187
RUStlf-logo RUStelefonen på Facebook

Anonym spørretjeneste

split_banner3

Søk i våre artikler

Information in english

info_english