Forsiden For ungdom Spørsmål og svar
Spørsmål og svar

Modafinil

E-post Skriv ut PDF
Hei! Jeg ønsker å innføre student"dopet"/Våkenhetsmedikamentet kjent som Modafinil (også kjent som Modalert eller Provigil) pga nattskiftarbeid. Dette er ulovlig (etter den researchen jeg har gjort) og derfor lurer jeg på konsekvensene. Det er til privat bruk sendt fra India til min private adresse. Vil prøve med 10piller ala 200mg = 2g. 25$/150NOK. Jeg har plettfritt rulleblad og ingen rushistorie over hode. Hva er de rettslige konsekvensene både ved worst case, mest sannsynlig og best case scenario hvis jeg blir tatt? og hva er sjansen for at jeg blir tatt/det plukket opp i tollen?
Mann, 22 år fra Oslo
Les mer …
 

LSD og urinprøve

E-post Skriv ut PDF
lsdEr i et program i samarbeid mellom min lokale helsestasjon, og politiet hvor jeg må avgi urinprøve for bruk av marijuana. Vil det på disse urinprøvene, ved bruk av LSD, gi utslag?
Mann, 16 år fra Akershus
Les mer …
 

Sinneproblem i fylla

E-post Skriv ut PDF

alkohol bildeHei. Jeg har siden høsten 2011 slitt med voldsomt sinne når jeg blir for full. Det varierer veldig, og kan gå lang tid mellom hver gang jeg blir sånn, sist det skjedde var høsten 2013 før det igjen skjedde nå i Mars. Jeg drikker ganske ofte, så og si hver helg, men blir ikke like full hver gang. Det virker som at det er pga sprit det oppstår, men jeg kan fint drikke sprit uten at det skjer også.. Jeg husker aldri selv at jeg har vært sint, men får det forklart dagen derpå, noe som gjør at jeg opplever angst for hva jeg kan ha sagt og gjort. Det virker som om det er en eller annen trigger som utløser det, men som jeg aldri sier til noen eller vet selv hva er. Når dette oppstår får jeg en slags blackout og alt er svart i den perioden jeg er sint.. Jeg blir veldig sint og lar det gå utover mine nærmeste, spesielt min beste venninne. Jeg mener tydeligvis da at alt er hennes skyld, og kjefter hun gul og blå for ting jeg finner opp selv. Jeg er redd det skal ødelegge vårt vennskap, da hun mest sannsynlig vil bli drittlei hvis det fortsetter. Jeg aner rett og slett ikke hva som kan være årsaken til dette, og ville blitt glad om dere kunne kommet med tips til at det kan forbedre seg.. 

Kvinne, 20 år fra

Les mer …
 

Festbruk av rus

E-post Skriv ut PDF

articlesHei, jeg har en skoleoppgave som handler om festbruk av rusmidler og syntes det er vanskelig å finne noen gode kilder som sier noe om skadevirkningen? Spørsmålet blir derfor om dere vet om noen gode kilder og om dere kanskje kunne skrevet litt om det her. Vi snakker spesielt om hasj, amfetamin og kokain.
Kvinne, 17 år fra Buskerud

Les mer …
 

Spørsmål om narkotika

E-post Skriv ut PDF
articles1. Hva defineres som narkostiske midler? 2. Hvordan de brukes?, hvilke virkning de har og hvordan de lages dette? 3. Hvor stor er omsetning av narkotiske stoffer i Norge? Hva selges det mest av? Hvor mange er det i Norge som er narkomane? 4. Hva sier norsk lov om Narkotika?
Mann, 16 år fra Buskerud
Les mer …
 

Hvordan forebygge rusmisbruk?

E-post Skriv ut PDF
blue-question-markhei jeg er 18 år gammel jente, jeg lurer på hvordan kan jeg forebygge rusmisbruk for meg selv?
Kvinne, 18 år fra Østfold
Les mer …
 

Alkoholpriser og alkoholøkonomi.

E-post Skriv ut PDF
olflaske2Hei. Eg lurer på pris på alkohol i Norge? Eller alkohol økonomi.
Mann, 15 år fra Hordaland

 

Les mer …
 

Klonazepam

E-post Skriv ut PDF

urinprøveJeg tok over 7 - 15 stk, 2 mg rivotril en torsdag kveld, og en rivotril 2mg morgenen etter. Jeg tok en urin tirsdag 12 dager etter det store inntaket. Hva er sannsynligheten for at det har slått ut på denne urin prøven?
Kvinne, 20 år fra Buskerud

Les mer …
 

Er det lov å bestille Modafinil (legemiddel) via Internett?

E-post Skriv ut PDF
Er det lov å bestille modafinil, på nettet, til Norge?
Mann, 18 år fra Akershus
Les mer …
 

Forskjell på rus?

E-post Skriv ut PDF

promillesymbol litenEr det noen forskjell på å drikke øl, vin eller sprit? I forhold til rus og helse årsaker til ungdom.
Mann, 17 år fra Sør-Trøndelag

Les mer …
 


Side 8 av 176
RUStlf-logo RUStelefonen på Facebook

Anonym spørretjeneste

split_banner3

Søk i våre artikler

Information in english

info_english